Contact      Login

Ana-Maria Baciu și Andreea Bende, recunoscute de Chambers Europe printre cei mai admirați specialiști din domeniul proprietății intelectuale

Ana-Maria Baciu a fost clasată de Chambers & Partners  pentru a douăsprezecea oară consecutiv în Ghidul Europe în Banda 1 a categoriei Proprietate Intelectuală în 2022. Andreea Bende intră în clasament în acest an în urma feedback-ului pozitiv al clienților, în secțiunea „Up and Coming”, în  timp ce Simion&Baciu a fost recunoscută de reputatul ghid la categoria Proprietate Intelectuală – TMT în Banda 3.

Potrivit ghidului, "Ana Maria Baciu, este unul dintre cei mai admirați experți în PI de pe piață. Ea oferă consultanță cu privire la întreaga gamă de mandate în materie de PI, de la disputele privind încălcarea mărcilor și urmărirea procesului de înregistrare sau asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală până la gestionarea portofoliilor de PI. Un client o laudă că este "experimentată și capabilă", în timp ce "Andreea Bende intră în clasament anul acesta în urma feedback-ului pozitiv al clienților, o persoană intervievată descriind-o ca fiind "inteligentă, creativă și foarte eficientă" și adăugând că "este foarte liniștitor să ai un partener atât de demn de încredere pe această piață ." Andreea Bende asistă clienții în probleme de înregistrarea și apărarea drepturilor asupra mărcilor, precum și în aspecte ce țin de administrarea portofoliilor de proprietate intelectuală."

Potrivit ghidului, "un client afirmă că Simion și Baciu sunt "extrem de receptivi și au arătat o foarte bună înțelegere a nevoilor noastre." în timp ce un alt client declară: "Firma este foarte bună în construirea relațiilor cu clienții. ""

Ana-Maria Baciu este avocat de reglementare și proprietate intelectuală, asistând clienți din diverse industrii, inclusiv retail, FMCG, jocuri de noroc, IT, e-commerce și științe ale vieții, de mai bine de 20 de ani, este specializată in domenii foarte reglementate și asistă clienți din industrii variate.
Ana-Maria este clasată ca Leading Individual de către Chambers and Partners și Legal 500. A fost inclusă în ultimii 5 ani în Top 250 Women in IP de către Managing Intellectual Property’s IP Stars, și a primit distincția de Leading Trademark Professional & Leading Patent Practitioner de la WTR 1000 (Golden Band) și respectiv IAM Patent 1000.

Andreea Bende are o experiență de peste 13 ani în domeniul proprietății intelectuale, concentrată pe administrarea și apărarea drepturilor de proprietate intelectuală și aspecte litigioase, în diverse industrii precum cea farmaceutică, industria produselor din tutun, FMCG, industria auto, fashion, media și telecomunicații. De-a lungul anilor, Andreea a  consiliat clienți în proiecte complexe, inclusiv cu privire la litigii privind numele de domeniu și drepturi de autor,   concurența neloială, proceduri de re-branding derulate la nivel mondial,simultan în peste 60 de jurisdicții, cereri de intervenție în fața Autorității Naționale a Vămilor din România, precum și due diligence de proprietate intelectuală și proiecte tranzacționale.   
Afilierile sale profesionale includ ECTA (European Communities Trademark Association), unde este membră a Design Committee, Marques (Asociația Europeană care reprezintă interesele titularilor de brand-uri), unde este membră a EU Trademark Law & Practice Team, și INTA (Asociația Internațională a Mărcilor).  
Pe lângă distincția obținută acum din partea Chambers & Partners, Andreea este clasată și ca "Trademark Star" de către MIP IP Stars și ca Top Trademark Professional de WTR 1000 (Silver Band). De asemenea, Andreea este recomandată ca "Next Generation Partner" în domeniul proprietății intelectuale de către Legal 500.  

Simion & Baciu reunește o echipă de 14 avocați și consilieri în proprietate intelectuală, uniți de pasiunea pentru drept și dorința de a livra cele mai utile rezultate pentru clienți.
Serviciile firmei acoperă o gamă largă de practici printre care: proprietate intelectuală, jocuri de noroc, protecția consumatorului și publicitate, tehnologie și media, protecția datelor, drept corporatist și M&A, life sciences, litigii etc.
Având o experiență de peste 20 de ani, echipa oferă o perspectivă nouă și eficientă, orientată spre nevoile de business ale clienților și spre succesul acestora.
Membrii echipei Simion & Baciu sunt recunoscuți la nivel mondial de ghiduri de specialitate (Chambers and Partners, Legal 500, Managing Intellectual Property, WTR 1000).

Chambers Europe recunoaște cei mai importanți avocați și dar și firme de avocatură din întreaga Europă, oferind analize și informații de piață pentru clienții firmelor de avocatură și profesioniștii din domeniul juridic.
Clasamentele juridice se bazează pe analize și cercetări aprofundate, realizate de o echipă experimentată de cercetători, care realizează interviuri cu colegi și clienți care ajută la înțelegerea punctelor de vedere și experiențelor clienților.

Most Advanced Responsive Page builder for Joomla

Who's Online

Avem 76 vizitatori și nici un membru online

About Us

Lady Lawyer este un site de știri din grupul BizLawyer care urmărește să consolideze rolul jucat de femei în profesia de avocat și profesiile conexe.